Google Chrome 3D grafik güncellemesi yayınladı

Date:

Tarayıcı artık WebGL 2.0 ileri seviye görsellerini destekliyor.

Son zamanlarda Google Chrome tarayıcınızı kullanırken 3D grafiklerde bir iyileşme sezdiniz mi? Eğer cevabınız evetse yalnız değilsiniz, hatta sizi tebrik etmek lazım. Google Chrome 56 ve ondan sonra gelecek olan sürümlerinin WebGL 2.0 standart versiyonunu destekleyeceğini açıkladı. Daha hızlı bir performans, yeni yazı tipleri ve görsel efektler göreceksiniz. Ve daha da önemlisi yeni nesil mobil oyunlardaki OpenGL ES 3 özellikleriyle eş değerler taşıyor. En sevdiğiniz telefon fenomenlerinizi grafik detayı kaybetmeden Chrome’a bağlamanız daha kolay gözüküyor.

Bu güncellemeyi masaüstü versiyonlarının hepsinde bulabilirsiniz. Android ise yakında gelecek. Opera ve Firefox’un WebGL 2.0 desteği olduğunu düşünürsek yeni bir atılım değil bu. Lakin Chrome kullanıcı sayısını düşünürsek, ki Net Mrket Share’e göre bu oran %58.5 dolaylarında, bu önemli bir güncelleme oluyor. İnternette ileri seviye 3D grafikleri görmenize olanak sağlamasının yanı sıra aynı zamanda da geliştiricileri daha güçlü görsellerden yararlanma adına teşvik ediyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...