Hamburgerinizin yanında şekerli içecek içmemeniz için nedenler!

Date:

Hamburgerinizin yanında şekerli içecek içmemeniz için nedenler!

Test sonuçları gösteriyor ki yüksek miktarda proteinle birlikte alınan şekerli içecek, aynı yemeğin şekersiz içecekli haline göre vücutta daha fazla depolanıyor.

‘ Siparişinizi alabilir miyim? ‘

‘ Tabi 1 adet BÜYÜK BOY… ‘

Bu yazıyı okuduktan sonra eminiz ki içecek seçimlerinizde daha dikkatli davranacaksınız. Yüksek proteinli menünüzü şekerli içecekler ile tükettiğiniz zaman, şekersiz içeceklere göre vücudunuzda daha fazla yağ depoluyor. Biyoloji bilgisi temel alınarak yapılan bu test sonucunda ise vücut enerji kullanımı olarak önce glikozu tercih ettiği için, sıra protein bazlı yemeğinize gelmeden vücut enerji ihtiyacınızı tamamlamış oluyor. Yapılan test ise aynı yemeğin verildiği iki grup katılımcılardan oluşuyor. Gruplardan biri şekerli içecek tüketirken, diğer grup ise şekersiz içecek tüketiyor.

Her ne kadar Türkiye’de hazır yiyeceklerin diğer ülkelerde olduğundan daha az tüketildiğinin rahatlığını yaşasak ta her geçen gün biz dahi bu tehlikenin tehdidi altında yaşıyoruz. Güney Afrika’da 2009 yılında yapılan testlerde ayda 1 kez hazır yiyecek tüketen insanların % 60 civarında olduğu saptanmıştı. 2015 yılında ise bu rakam % 80 seviyelerine ulaştı!

Araştırmayı yürüten Shanon Casperson ‘ Eğer yediğimiz yemeğe ekstra karbonhidrat eklersek, vücudumuz eklediğimiz ekstra şekere nazaran vücudumuzdaki yağı enerji kaynağı olarak kullanmaya daha çok meylediyor. Eğer yemeğinizi ekstra şeker ilavesiyle yerseniz, vücut şekerden tedarik ettiği enerji sayesinde, vücudunuza giriş yapan mevcut yağı depolama amacıyla kullanıyor.’ Dolayısıyla menü seçimi yaparken içeceğinizi şekersiz almanız kilo almanızı engelleyebilir.’

Suyu bile ekmekle içen adamdan tavsiyeler!

Her ne kadar toplum benim gibi ‘ yiyip yiyip kilo almayan ’ insanlardan haz etmese de, yukarıda attığım başlık bir dönemki yaptığım hareketlerle son derece uyumlu bir başlık. Eğer sizin de kilo alamamak ya da kilo verememek gibi sorunlarınız varsa bu konuda yapmanız gereken şey aslında çok basit. Benimde yakın zaman önce kilo alamama problemim vardı. Bu tür durumlarda genelde kilo alamayan insanların çok fazla yemek yemediğinden ya da düzenli yediğinden bahsediliyor. Aslında durum tam olarak öyle değil hatta size şu şekilde örnek verebilirim ki 3 ay boyunca her akşam ( saat 12 – 1 ) yaklaşık olarak 500 gr patates kızartması 250 gram köfte ve 300 gram da soğan halkası yemiştim. Sonuç ne mi oldu 3 ayda 1 kilo almışım. Hemen aklıma doktor bir arkadaşımdan tavsiye istemek geldi ve doktor arkadaşım da bana en kısa sürede kalori testi yaptırmam gerektiğini söyledi.

Gerçekten de kalori testi yaptırdıktan sonra bazı şeyler çok daha kolaylaştı. Kalori testi temel olarak metabolizmanızın 1 gün içerisinde ihtiyacı olan kaloriyi hesaplıyor. Genel olarak bu rakam ortalama metabolizma hızına sahip kişilerde 3000 seviyesinde seyrederken, bende bu rakam 4800 civarlarında çıktı. Yani kilo almak için normal bir insanın 2 günde yediği yemeği 1 günde yemem gerekliydi. Eğer sizin de kilo problemleriniz metabolizma testi yaptırmanız ve kalori hesabına uygun yaşamanız gerekmekte.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...