Hastanelerle paylaştığınız bilgiler Google’a sızdırılmış olabilir

Date:

İşte Google arama sonuçlarından özel tıbbi kayıtlarınızı kaldırmanızın yolları

Google şu anda özel tıbbi kayıtlarını çevrimiçi arama sonuçlarından kaldırmak isteyen kullanıcıların isteklerini değerlendiren bir takım çalışmalar yapıyor. Pek çok bilgisayar korsanı, hastanelerin ortak kullandıkları sisteme girerek kullanıcıların özel bilgilerini Google ile paylaşıyor. Bunu fark eden kullanıcılar Google’dan hastane ile paylaşmak mecburiyetinde oldukları bilgileri kaldırmak için uğraşıyor. Bizden size de tavsiye: Eğer sizinde bilgisayar korsanları tarafından bilgilerinizin paylaşılıp paylaşılmadığını merak ediyorsanız isminizi Google’a yazın. Sonuçlarına göre aşağıda bahsedeceğimizi adımları uygulayın. İşte Google arama sonuçlarından özel tıbbi kayıtlarınızı kaldırmanızın yolları:

Şimdi bahsedeceğimiz adımları uygulayarak korsanların sayısız tıbbi tesis ve ilgili çevre birimlerinden aldığı ve paylaştığı bilgilerinizi kaldırabilirsiniz.İşte Google arama sonuçlarından özel tıbbi kayıtlarınızı kaldırmanızın yolları

Özel bilgilerinizi kaldırmanız için izleyeceğiniz adımlar:

Önemsiz ayrıntılara girmeden, Google’ın çevrimiçi içeriği Google’dan kaldırma politikasını yakın bir tarihte güncellediğini sizlere iletelim. Şimdi de kişisel tıbbi kayıtlarını içeren güncellemesinin yapıldığını kendisi belirtti.

Temel olarak burada yapacağınız şey, Google’a, kişisel verilerinizin arama sonuçlarında isteğiniz dışında çıktığına dair kanıtlar gönderip şirketle iletişime geçmektir. Devamında eğer siz olduğunuz ve kimlik doğrulamanız gerçekleştikten sonra bu bilgiler Google tarafından kaldırılacaktır.

1. Adım: Özel tıbbi kayıtlarınızın gerçekten çevrimiçi olup olmadığını iki kez kontrol edin. Bunu yapmak için, Google Arama’da adınızı soyadınızı yazarak kendinizi Google’da arayın.

2. Adım: Bilgilerinizi bulduğunuz bir web sitesinin URL’sini kopyalayın ve kolayca bulabileceğiniz bir yere kaydedin.

3. Adım: Çevrimiçi içeriği kaldırmak ve bu isteğinizi resmi hale getirmek için Google’ın destek sayfasına gidin.

4. adım: Sayfanın alt kısmındaki “Google Arama’da gördüğünüz bilgileri kaldır” ı tıklayın ve size yöneltilen soruları bu isteğinize göre cevaplayın. Her şeyi doğru bir şekilde yaptıktan sonra, kişisel kayıtlarınızı içeren URL’yi tekrar kontrol edin. Bilgilerinizin Google’dan kaldırıldığından emin olun.İşte Google arama sonuçlarından özel tıbbi kayıtlarınızı kaldırmanızın yolları

Not: Bu destek sayfası isteğinize tam olarak uymuyorsa, raporlama için daha fazla seçenek sunmak ve içeriği kaldırmak için Google’ın yasal destek sayfasıyla geçebilirsiniz.

Ben çok dikkatliyim. Benim bilgilerim paylaşılmamıştır demeyin. Ağustos 2015’te 3.9 milyon kişinin kişisel bilgileri, çevrimiçi olarak sızdırılmış ve kurbanlarını bilgisayar korsanlarına karşı savunmasız bırakmış. Başka bir deyişle, herkes bankacılık ve kredi kartı bilgilerinin çalınması riski altında. Tıbbi bilgilerinin diğer kişiler tarafından satılması ve kullanılması bu açıdan oldukça önemli ve ivedilikle bildirilmeli.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...