Hindistan telekomünikasyon yasağı getirdi

Date:

 

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Hindistan’ın”keyfi kısıtlamaları” durdurmasını istiyor

Yetkililer, ülkede huzursuzluk yaşandığı zamanlarda söylentileri durdurmak için internet ve telekomünikasyon hizmetlerini kapattığını açıkladı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Hindistan’ın internet ve telefon hizmetlerinde “keyfi kısıtlamaları” durdurması gerektiğini söyledi. Örgüt, eyalet hükümetlerinin 2017’de 20 kez olmak üzere geçici İnternet kapatma emri vermiş olduklarını belirtti. Yetkililer, huzursuzluk yaşandığı zamanlarda söylentileri durdurmak için internet ve telekomünikasyon hizmetlerini kapattığını açıkladı. Ancak sivil toplum örgütleri, keyfi İnternet kapanmalarının “Hindistan’ın uluslararası insan hakları hukukundaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini” ifade ediyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Hindistan’ın  “keyfi kısıtlamaları” durdurmasını istiyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Hindistan'ın internet ve telefon hizmetlerinde "keyfi kısıtlamaları" durdurmasını istiyor

Keşmir’de sosyal medya yasağı eleştirildi
Hintli makamlar, çoğunlukla Hindistan Keşmir’de telekomünikasyon hizmetlerini geçici olarak askıya aldı. Bu ayın başlarında batı devleti Maharashtra hükümeti, çiftçilerin yol açtığı protestolara şiddet uyguladıktan sonra internet servislerini kapattı. İnsan Hakları İzleme Örgütü Güney Asya direktörü Meenakshi Ganguly, yetkililerin sosyal medyanın kötüye kullanılması konusundaki endişesinin “toplumsal huzursuzluğun önlenmesi için varsayılan seçenek olmamalı” ifadelerini kullandı. “Şeffaflığın olmaması ve bu kapatma işlemlerinin açıklanamamasının, yalnızca şiddet içeren uygulamaları ve hükümet eleştirilerini bastırmak için oluşturulduğu anlamına geldiğini” de sözlerine ekledi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Hindistan'ın"keyfi kısıtlamaları" durdurmasını istiyor

Ancak organizasyon, Hindistan’daki sosyal medyanın “zaman zaman şiddete götüren bir takım söylentilere yol açtığını” söyledi.

Hükümet yetkililerine sivil toplum örgütleri ve insak hakları cephesinden; “Şebekeleri tamamen kapatmak yerine, şiddeti caydırmak ve kamu düzenini yeniden sağlamak için sosyal medya serbest bırakılmalı” tavsiyesinde bulunuldu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...