Hindistan cevizi yağı popüler ancak oldukça zararlı

Date:

Hindistan cevizi yağı sığır eti yağı kadar sağlıksız

ABD kalp uzmanları, son dönemde oldukça revaçta olan, her yerde adı geçen hindistan cevizi yağının, sığır eti yağı ve tereyağ kadar sağlıksız olduğunu açıkladı. Amerikan Kalp Derneği, güncellenmiş tavsiyelerinde “kötü” kolestrolü yükseltebilecek doymuş yağlarla doludur. Hindistan cevizi yağı yaygın olarak sağlıklı bir gıda olarak satılmaktadır ve bazıları içindeki yağın diğer doymuş yağlardan daha iyi olabileceğini iddia etmektedir. Ancak AHA, bunu destekleyen iyi bir bilimsel çalışma olmadığını söyledi. Hindistan cevizi yağı sığır eti yağı kadar sağlıksız.Hindistan cevizi yağı sığır eti yağı kadar sağlıksız

Sağlıklı efsanesi?
Etrafımızda hangi yağın tüketilmesinin daha sağlıklı olduğuna dair pek çok şehir efsanesi var.
Zeytin ve ayçiçeği gibi bitki yağları daha sağlıklı seçenekler olarak görülürken, tereyağ, domuz yağı, kuyruk yağı, katı yağ gibi yağlar genellikle kötü bir seçenek olarak görülür.
Bu teori, yağ içeren doymuş yağın veya “doymuş yağ” ın belirli bir türünün ne kadarına dayandığına bağlıdır. Evet bu saydıklarımız doymuş yağ içeriyor ki bu vücudumuza faydalı olmayan bir yağ türü. Doymuş yağların sağlığımız için zararlı olduğu beslenme uzmanları tarafından söylenir.Hindistan cevizi yağı sığır eti yağı kadar sağlıksız

Doymuş yağda, kandaki “kötü” (LDL) kolestrol seviyesini artıran, damar arterlerini tıkayabilen ve kalp hastalığı ve inme riskini artırabilen lezyonlar saptanmıştır.
AHA’ya göre, hindistan cevizi yağındaki yağın% 82’si doymuş. Bu oran tereyağında (% 63), sığır yağında (% 50) ve domuz yağında (% 39)seyrinde. Ayrıca çalışma hindistan cevizi yağının diğer doymuş yağlar gibi,”kötü” kolesterolü artırabildiğini gösteriyor.Hindistan cevizi yağı sığır eti yağı kadar sağlıksızBazıları, hindistan cevizi yağı içerisindeki yağ karışımının hala sağlıklı bir seçenek olduğunu iddia ediyor ancak AHA, bunun için iyi kalitede bir bilimsel kanıt bulunmadığını söylüyor.
İnsanlar, doymuş yağ miktarını sınırlamalı ve bazılarını doymamış bitkisel yağlarla değiştirmeli ifadelerini ekliyor. – zeytin yağı ve ayçiçek yağı ve bunlara iyi birer alternatif sunuyor. Yani trend olduğu için şirin ve sağlıklı gösterilmeye çalışılan hindistan cevizi yağı hiçte sandığınız kadar masum değil. Nemlendirici olarak vücudunuzda kullanabilirsiniz ancak tüketilmesi doymuş yağ oranının yüksek oluşundan dolayı uzmanlar tarafından tavsiye edilmemekte.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...