iOS’taki uygulama değerlendirme istekleri artık sizi rahatsız etmeyecek

Date:

Apple, sürekli çıkan, insanın sinirlerini bozan uygulama değerlendirme isteklerinin ısrarlarına bir son verecek yeni düzenlemeler getirdi.

App Store’ye getirilen kural değişikliğinde uygulama değerlendirme isteklerinin görünüşünü ve kullanıcıların ne sıklıkla görmesi gerektiği konusunda zorunlu sınırlamalar uygulanacağı açıklandı. Bu değişiklikler ilk olarak 9to5Mac’te fark edildi.

Yeni kurallara göre geliştiriciler artık istedikleri zaman uygulama değerlendirme isteği görüntüleyemeyecek. Herkesin baş ağrılarını dindirecek iki önemli kısıtlama olacak.

Birincisi, Apple tarafından yapılan yeni bir uygulama değerlendirme istemi olacak. Bu sayede kullanıcılar uygulamadan çıkmadan derecelendirmeyi kapatabilecek. Bu, çok daha fazla insanın oylama ve değerlendirme yapmasını sağlayacak büyük bir kolaylık.

Apple, sürekli çıkan, insanın sinirlerini bozan uygulama değerlendirme isteklerinin ısrarlarına bir son verecek yeni düzenlemeler getirdi.

İkinci kısıtlama ise bu uygulama değerlendirme isteminin ne sıklıkla görüntülenebileceğidir. Ne sıklıkla güncellendiğine bakılmaksızın yılda üç kez görüntülenebilecek ve kullanıcı bir değerlendirme yaptığında değerlendirme penceresi bir daha hiç görüntülenmeyecek. Ayrıca iOS Ayarlar menüsünde uygulama değerlendirme istemlerini tamamen devre dışı bırakma seçeneği olacak. Bu kısıtlamalar hem kullanıcıyı hem de geliştiriciyi memnun edecek gibi görünüyor.

Kullanıcılar yıllarca bu uygulama değerlendirme istemlerinden rahatsız oldular ve bu yeni kurallar kullanıcılara rahat bir nefes aldıracak. İnsanlar uygulamadan çıkmadan değerlendirme yaptıklarında daha fazla yararlı olabilir çünkü uygulamadan çıkmadan yapılacak değerlendirme zorunlu olarak değil kullanıcı istediği için değerlendirme yapacak. Bu uygulama geliştiricileri içinde iyi olacak.

Apple her güncellemeden sonra uygulamanın derecelendirmesini sıfırlıyordu, hatta küçük güncellemelerde bile. Bundan dolayı geliştiriciler uygulamalarında sık sık değerlendirme isteği gösteriyordu. Yeniden tasarlanan App Store ile güncellemelerden sonra geliştiricilerin uygulama değerlendirmelerinin korunması için bir seçenek sunacak.

İşte yeni uygulama değerlendirme görünümü:

 

Apple, sürekli çıkan, insanın sinirlerini bozan uygulama değerlendirme isteklerinin ısrarlarına bir son verecek yeni düzenlemeler getirdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...