Kas ağrısı sebepleri ve Kas ağrısı nasıl geçer

Date:

Kas ağrısı sebepleri

Spor sonrası kas ağrısı genellikle egzersiz yaptıktan sonraki gün kaslarınızın alışık olmadığınız şekilde ağrımasına ve sizi zorlamasına sebep olur. Kas ağrısı sebepleri genelde alışık olmadığınız oranda kaslarınızı zorlamanızdan kaynaklanır. Kas ağrıları nedenleri en çok, spor veya günlük aktivitelerde kaslarınızı gereğinden fazla yormanız ile meydana gelir. Bunlar halk arasında et kesiği, hamlama ya da hamlık olarakta bilinen gecikmiş kas ağrılarına yol açabilir. Egzersiz bittikten sonraki gün uyandınız ve böyle bir acıyı hak etmek için ne yaptım diye kendinize sorduğunuz oldu mu?

Kas ağrısı nasıl geçer

Kas ağrısı nasıl geçer anlatmadan önce biraz kas ağrısından bahsedelim. Bu ağrı çeşitli durumlardan kaynaklanabilir ve sizin bu ağrının arkasındaki şeyleri anlamanız en iyi şekilde telafi etmenize yardımcı olacaktır. En önemlisi gelecekte potansiyel olarak oluşması kuvvetle muhtemel kas ağrılarını önlemenin yollarını bulacaksınız. Eğer sizde spor sonrası kas ağrısı çekiyorsanız, yapabileceğiniz en faydalı şey onları gerdirmek ve ıslak tutmaktır. Yani bol su içmek. Ağrı kesici ilaçlardan hic bahsetmiyoruz.Kas ağrısı sebepleri, diz ağrısı

Spor sonrası kol kas ağrısı ve bacak kas ağrısı nasıl başlar?

“Çeşitli antrenmanlarda kafa travması geçirdiğinizi söyleyebilirseniz, çektiğiniz kas ağrısı başlangıcını geciktirmiş bir kas ağrısı olabilir,” diyor Thomas Teller. Kuzey Carolina Üniversitesi Tıp doktoru Teller: “Yeni bir egzersiz yaptıktan sonra veya genellikle alışamadığınız bir egzersiz sonrasında genellikle bir veya iki güne bu ağrılar başlar.”
Gecikmiş Kas Ağrıları (DOMS), ilk sporunuzu yaptıktan sonra, önce birkaç ay içinde veya ilk kez ağırlıkları denediğiniz bir günün sonrasında gerçekleşebilir. Neredeyse hiç hareket edemiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Ancak en kötüsü bu değil, kesik acılar başladığında yaşayacaklarınız.Spor sonrası kas ağrısı, diz ağrısı ve bel ağrısı

Domları (kas ağrılarını) kendiliğinden yayılmış mikroskobik yaralanmalar ve bunun sonucu olan iltihap nedeniyle yaşıyoruz. (Laktik asidin birikmesiyle sonuçlandığı yaygın bir efsanedir. Laktik asit, kaslarınızdan içeri girmek üzereyken yoğun bir yanma hissine neden olur. Fakat vücudunuz onu bir kaç dakika içerisinde kanınızdan atabilir.)
“Genellikle gecikmiş başlangıçlı kas ağrısı, biraz dağınık olan kaslarda kendiliğinden oluşabilen bir rahatsızlıktır. Ancak ağrı genellikle hafiftir ve kaslar hareket halini kaybetmez” diyor Brickner. Genelde bölgede şişme gibi bir bulgu olmaz, diye ekliyor.

Kas ağrısı nasıl geçer, ağrıyı nasıl kesebilir ya da hafifletebilirim?

Kas ağrısı sebepleri arasında kasılmalar içeren egzersiz programları, kasların aynı anda sıkılmasını ve uzatılmasını sağlayan hareketler yol açabilir. Brickner, Spor sonrası kas ağrısı olabileceği gibi buna yokuş aşağı koşmak da neden olabilir diyor.Kas ağrısı nasıl geçer, omuz ağrısı ve boyun ağrısı
Genellikle, bu tür kas ağrısı birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Fakat bunu daha uzun bir süre duyduğunuzda, daha iyi hissetmenizi sağlamak için bazı adımlar atabilirsiniz. Öncelikle kasların daha hızlı iyileşmesine potansiyel olarak izin verin. Brickner, kasları ıslak bırakmanın son derece önemli olduğunu söyledi. Kas hücreleriniz hasar görmüş dokuları protein sentezi yoluyla tamir etmek için suya ihtiyaç duyar. Eğer yapabiliyorsanız sıcak bir duş alın ve kademeli olarak soğuğa geçin. Bu, kaslarınızı rahatlatacak ve ağrının azalmasına yardımcı olacaktır. Kontrast banyolar, kan damarlarını açıp kapatarak, bölgedeki ağrı ve iltihaplanmayı azaltan “pompalama eylemi” oluşturarak çalışırlar.  Bu araştırmada, iltihaplanmayı azaltan genlerin yanı sıra mitokondri üreten genleri aktive ettiği gösteriliyor.

[irp posts=”18840″ name=”Bel ve sırt ağrılarınızı geçirecek basit günlük çözümler”]

DOMS acı vericidir ve günlük faaliyetlerinizde gerçekten aksamaya sebep olabilir. Aşırı egzersiz aslında kasların hücre ölümüne neden olabilir. Hücreler ölürse, toksinleri kan dolaşımına salarlar; söz konusu kasların hareketsizliğini, sertliğini, şişmesini ve böbreklere miyoglobin salınmasını sağlayarak, idrarın kanlı görünmesini sağlayabilir. Bu da tıp dilinde çok iyi karşılanmaz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...