macOS High Sierra önizlemesi: Fotoğraflar

Date:

Artık fotoğraflarınızı yönetmenin ve üzerinde oynama yapmanın daha fazla yolu sunuluyor.

High Sierra’nın genel temasıyla özdeşleşen Fotoğraflar uygulamasına sadece küçük birkaç yenilik getirildi. Geçen sene Apple, macOS’un kardeşi iOS’a aynı doğrultuda büyük bir güncelleme sunmuştu. Artık fotoğraflarınızı yönetmenin ve üzerinde oynama yapmanın daha fazla yolu sunuluyor. İlk olarak, Fotoğraflar’daki düzenleme araçları sizin için daha kullanışlı bir hale getirildi. Ayrıca fotoğraf üzerindeki değişimi görmeniz için de karşılaştırma düğmesi eklendi. Düzenlemiş olduğunuz fotoğraf ile orijinal fotoğrafı ile hızlı bir şekilde kıyaslayabilirsiniz.

Ve artık fotoğraflarınızın rengini ayarlamak için renk eğrilerini ayarlayabileceksiniz. Daha önce böyle bir şey mümkün değildi ve sadece belirli renk ayarlamaları yapılabiliyordu.

Artık fotoğraflarınızı yönetmenin ve üzerinde oynama yapmanın daha fazla yolu sunuluyor

Fotoğraflar uygulaması artık Photoshop ve Pixelmator gibi harici fotoğraf düzenleme programlarına fotoğraf göndermeye izin veriyor. Bu özelliğin çok kullanışlı olacağı söylenebilir. Bu programlarda yaptığınız değişiklikler Fotoğraflar uygulaması içinde ayrı bir katman olarak görünüyor.

Fotoğraflar uygulaması insanları tanıma konusunda daha akıllı. Ayrıca iCloud Photo Library’yi kullanıyorsanız, eklediğiniz kişileri diğer cihazlarınıza da senkronize ediyor. Dahası, Anılar özelliğinin de eskisinden daha akıllı olması. Kopyalanmış fotoğraflar, gülümsemeler gibi şeyleri daha iyi bir şekilde bulma olanağı sunuyor. Hayvanların, bebeklerin ve düğünlerin de bulunduğu bir düzineden fazla yeni Anılar türü var.

Yeni özellikler sayesinde fotoğraflarınızı arşivlemenin daha iyi bir yolu gibi görünüyor. Özellikle, daha gelişmiş fotoğraf düzenleme çalışmaları için başka bir programa fotoğraf aktarmak çok kullanışlı bir özellik.

High Sierra Önizlemesi’nin Diğer Yazıları

macOS High Sierra önizlemesi: Metal 2

macOS High Sierra önizlemesi: Dosya sistemi

macOS High Sierra önizlemesi: Genel

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...