Microsoft, bazı Windows 10 kaynak kodunun sızdırıldığını doğruladı

Date:

Microsoft: Windows 10’un kaynak kodları sızdırıldı

Microsoft zor günler geçiriyor.

Microsoft’un, Windows 10 kaynak kodunun bir kısmı bu hafta içinde sızdırıldı. Microsoft’ta çıkan bu haberleri doğruladı. Yayınlanan rapora göre, Microsoft’un sistemlerinden sızdırıldığı düşünülen 32TB’lık veri sızıntısı internet ortamına düşmüş durumdu. Hassas veriler arasında yayınlanmamış Windows 10 yapıları ve kaynak kodları mevcut.

The Register tarafından hazırlanan bir rapora göre, verilerin Mart ayı içerisinde Microsoft’un kendi sistemlerinden çalındığı düşünülüyor. Sızdırılan bu verilerin, Microsoft’un şirket içi Windows İşletim sistemi yapılarına ait olduğu ve çekirdek kaynak koduyla ilgili derin detaylar bulunduğu iddia ediliyor. Yani, Microsoft’un başı belaya girmiş durumda.

Microsoft: Windows 10’un kaynak kodları sızdırıldı

Öte yandan, The Register, bu sızdırılan verilerin, beta yazılım, oyunlar ve uygulamaların yer aldığı betaarchive.com adlı web sitesine yüklendiğini de açıkladı. The Register, veri sızıntısının temel Windows 10 donanım sürücüleri, PnP kodu, USB ve Wi-Fi depolama sürücüleri ve ARM’e özgü OneCore çekirdeğinin kaynak kodunu içeren “Microsoft Shared Source Kit” olduğunu iddia ediyor. Sızıntılar arasında, Windows tarafından henüz duyurulmayan, Windows 10 Mobile Adaptation Kit adında bir araç seti de mevcut.

Bu verileri indiren kişilerin, dosyaları Windows’la çalışan sistemleri hacklemek için faydalanabilecekleri güvenlik açıklarını taramak için kullanabilecekleri belirtiliyor. Sızıntıları ele geçiren bilgisayar korsanlarının, Windows 7 ve Windows Server 2008’deki Sunucu İleti Bloğu güvenlik açığından faydalanan WannaCry fidye saldırısı gibi büyük çaplı siber saldırılar yapmasını da mümkün kılıyor. Henüz, Microsoft tarafından bir açıklama yapılmadı. Yeni bilgiler elde edince sizinle paylaşacağız. Takipte kalın!

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...