Mutluluk Hormonunu harekete geçiren 5 besin

Date:

İşte, bu 5 besin mutluluk hormonunuzu harekete geçiriyor

Bilimsel araştırmalara göre, yemek yemek mutlu olmaya yarayan bir eylemdir. Mutluluk hormonu olarak bilinin serotonin, ruh hali üzerinde etkili olduğu gibi iştah metabolizmasında da önemli bir rol oynuyor. Araştırmalar, serotonin eksikliğinin uykusuzluk, yeme bozukluğu, depresyon, migren ve obeziteyi tetikleyebileceğini gösteriyor. Serotonin eksikliği yaşamamak için, egzersiz yapmak, güneş ışığından D vitamini almak gibi eylemlerin yanı sıra bazı besinleri de tüketmek serotonin miktarını artırıyor. İşte, mutluluk hormonunu yükselten 5 besin;

  1. Muz : Muz, içerdiği yüksek potasyum ve vitamin B sayesinde serotonin miktarını arttırmaya yardımcı olur. Ayrıca, yüksek tansiyonu dengelenmesine ve kalp damar sağlığının korunmasına da olumlu katkıda bulunuyor. Bu da mutlu olmanızı sağlıyor.

İşte, bu 5 besin mutluluk hormonunuzu harekete geçiriyor2. Süt ve süt ürünleri : Temel aminoasitlerden biri olan ve serotonin yapımında kullanılan triptofan açısından zengin olan süt ve süt ürünleri de kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlıyor. Ayrıca, ara öğünlerde süt ve süt ürünleri tüketilince kan şekerini dengeleyici özelliğiyle açlık krizlerinin de önüne geçiyor.

İşte, bu 5 besin mutluluk hormonunuzu harekete geçiriyor3. Balık : Balık, içerdiği yüksek omega 3 sayesinde serotonini artırarak mutluluk veriyor. Bunların yanı sıra, zayıflama programı içerisinde olan kişilerin haftada 2-3 gün bakıl tüketmesi kilo vermeye yardımcı oluyor.

İşte, bu 5 besin mutluluk hormonunuzu harekete geçiriyor

[irp posts=”19610″ name=”Kodak, Tablet 7 ve Tablet 10 isimli iki yeni tabletini tanıttı!”]

4. Çilek : C vitamini ve çeşitli mineraller açısından da zengin olan çilek, serotononin hormonunun artmasına yardımcı oluyor. Sağlıklı bir ara öğün için, bir porsiyonu 6-8 adet olan çileğin yanında 10 adet çiğ badem tüketmek yeterli oluyor.

İşte, bu 5 besin mutluluk hormonunuzu harekete geçiriyor5. Bitter Çikolata : Beyinde serotonin ve endorfin seviyelerini artırarak gün içerisinde daha mutlu hissedilmesine yardımcı olan bitter çikolata, kalsiyum, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. Ara öğünlerde, bir fincan sade kahvenin yanında iki kare bitter çikolata tüketmek mutlu olmanızı sağlayacaktır.

İşte, bu 5 besin mutluluk hormonunuzu harekete geçiriyor

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...