Bu kamera yüzden nabız ölçümü yapıyor

Date:

Ayinesi iştir kişinin, yüze bakılmaz

Spor profesyoneli olmak demek, yüksek gerilimin olduğu durumlarda sükunetini koruyabilmek demektir. En azından heyecanlanmanıza rağmen, belli etmemektir. Her ne kadar izleyiciler genel itibariyle oyuncuların psikolojik durumlarıyla ilgili net bir öngörüde bulunamasalar da, bu ayın sonunda Japonya’da başlayacak olan ‘Panasonic 2017 Açık Golf Şampiyonası’nda Panasonic’in, yarışacak golf oyuncularının psikolojik durumlarına biraz olsun ışık tutacak olan teknolojisiyle aydınlanma fırsatı yakalayacaklar. Japon televizyonlarında ve online olarak yayınlanmakta olan turnuvada golf oyuncularının nabız oranları da gösterilecek. Böylece topa vuruş yapacak olan golf oyuncularının sinirlerinin ne derece gergin olduğunu görebileceksiniz.

[irp posts=”5915″ name=”Kan şekeri ölçüm cihazları diyabetle baş etmede insanlara yardımcı olabilir”]

Bu tip bir uygulama yapmanın sebebi yavaş ve sıkıcı geçen oyuna biraz heyecan katmak. Fakat enteresan olan, Panasonic’in bu etkinliği, ‘temassız canlı algılama’ olarak adlandırdığı özel bir kamera yardımı ile gerçekleştirecek olması.

Spor müsabakalarında kalp atışı ölçümü uygulaması daha önce hiç yapılmayan bir şey değil. Basketbol, voleybol gibi müsabakaların yayınlanmaları esnasında daha önce de bu tip yöntemler kullanılarak müsabakalara daha fazla ilgi çekilmeye çalışılmıştı. Fakat oyuncuların ve takım kaptanlarının sağlık durumlarının ölçümleri ‘giyilebilir cihazlar’ ya da benzeri araçlarla yapılıyordu. Buna karşın yakında gerçekleşecek turnuvada ise Panasonic damar sıkışıklığından dolayı oyuncuların yüzlerinde oluşan hafif renk değişimlerine bağlı olarak kalp atışı oranı tahmininde bulunan bir çeşit kamera kullanacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...