Sony, çocuk dostu kodlama seti için kitle fonlaması desteği alıyor

Date:

Sony, bir robot yapma kiti olan Koov ile Lego Mindstorms’a cevap veriyor

Sony’nin Global Education bölümü tarafından üretilen bu ilk ürünü ile çocuklara robot yaparak eğlenirken kodlamayı da öğrenmelerine yardımcı oluyor. Sony, bir robot yapma kiti olan Koov ile Lego Mindstorms’a cevap veriyor. Şirket, 30 saatten fazla çocuklara göre kodlama talimatlar, rengarenk küpler, sensörler ve aktüatörler içeren set için çok iyi geri bildirimler aldı. Kitle kaynaklı finansman konusunda 100.000 dolar toplamak için Indiegogo’ya tasarım setini koydu. Proje şu anda neredeyse 5.000 dolar topladı. Set Kasım ayında destekçilere gönderilecek.

Lego Mindstorms ve WeDo gibi Koov projesi de çocuklara bilim, teknoloji, mühendislik, matematik, eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu gibi deneysel projeler, çocuklara fiziksel ve dijital sistemler ile etkileşim halindeyken robotlar oluşturma gibi öğrenebilecekleri oyunların arkasındaki işlemleri öğrenmelerinde yardımcı oluyor.

Indigogo’daki çeşitli boyutlarda ambalajlanmış setler, ivmeölçer, kızılötesi sensör, itmeli anahtarlar, LED’ler, motorlar gibi sensör ve aktüatörler ile birlikte yedi farklı renkte olan oyun küpleri ile birlikte geliyor. Çocuklar yapım aşamasını yönetmek için iPad, Windows veya Mac bilgisayarlarda Koov uygulamasını kullanabilecekler. Eğlenceli davranışlara sahip robotları oluşturmayı ve kodlamalarını öğrendikten sonra güvenli bir şekilde sosyal medyada paylaşabilirler. Kodlamayı öğrenen küçük kodlamacılar başka robotları da kontrol edebilir ve başkalarının kodlarını da indirip kendi fikirleri ile birleştirerek öğrenmelerini daha da geliştirebilirler. Sony’nin belirttiğine göre Japonya ve Çin’de robot yapım eğitimlerini paylaşan ve yeniden üreten binlerce insan var.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...