Sony’nin yeni OLED 4K HDR TV’si Nisan’da çıkıyor

Date:

Sony OLED 4K’nın görüntü kalitesi yüksek fiyat daha yüksek

Sony’nin geçtiğimiz CES’te tanıttığı OLED 4K HDR TV’sinin önümüzdeki ay kullanıcılarla buluşacağı duyuruldu. Bununla birlikte televizyonun satış fiyatı $4,999’dan başlayacak.

Güzellik ve kalite anlamında piyasada yeni bir standart belirleyecek gibi gözüken OLED ekranın kalitesinin yanı sıra yeni çıkacak A1E serisi TV’lerin ses kaliteleri de en son teknoloji ekipmanlardan oluşuyor. Sony’nin verdiğimi isim Acoustic Surface (akustik yüzey) ile anılan ses sistemini basitçe anlatmak gerekirse ses ekranın yüzeyinden geliyor. Televizyon adeta tek parçadan oluşan bir hopörlör görevi görüyor. Buda geleneksel olan, alta veya yanlarda bulunan ekranlardan çok farklı bir dizayn.

A1E OLED TV, Dolby Vision, HDR10 ve HLG desteğiyle birlikte geliyor. Buda HDR açısından her türlü teknolojinin TV’de mevcut olduğunu gösteriyor. Yeni çıkacak TV’yi piyasadaki diğer örneklerinden ayıran en büyük özelliklerden biriside içerisinde bulunan işlemci motoru. Sony’nin “4K HDR Processor X1 Extreme” motoru 4K çözünürlükteki görüntüleri potansiyelinin en son seviyesinde kaliteyle sunabiliyor.

Televizyonda Sony’lerde artık alıştığımız Android TV desteğinin de olacağı ifade edildi ama bir artısıyla. Yeni modeller artık Google Assistant’la birlikte gelecek ve çok daha hızlı bir ara yüz sunulmuş olacak.

[irp posts=”9360″ name=”Jolla, Sony Xperia telefonlara geliyor”]

Cihazın 55-inçlik modelinin yanı sıra 65-inçlik ($6,499) ABD’de ön satışa açıldı bile. Bununla birlikte televizyon modellerinin bir de 77-inçlik modelinin geleceği ifade edildi. Yeni televizyonların Türkiye’deki fiyatlarının ne olacağı henüz açıklanmadı ama cüzdanları üzeceği de kesin.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...