Bu site aylık 500$’a telefon görüşmelerini izleme ve mesajları alma sözü veriyor

Date:

SS7 telefon ağı hack iddiası

Uzmanlar yıllardır sabit ve cep hatlarını yönlendiren ağda bulunan açıklar konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Saldırıların, zannedilenin de ötesinde bir boyutta olduğunun farkında değil hiç kimse. Bir yıldan fazla bir süredir Tor Gizli Servisinde yer alan bir web sitesi telekom’un özel SS7 ağına aylık 500$ ücret karşılığında erişim imkanı sağlıyor. Bilinen açıkların yanında bu erişim kullanıcılara sms mesajlarına ulaşma, kişisel bir hattın konumunu tespit etme ya da cep telefonu hizmetini bütünüyle iptal etme gibi imkanlar sağlıyor.

Tor browser üzerinden zkkc7e5rwvs4bpxm.onion adresi üzerinde ‘Interconnect0r’ adıyla faaliyet gösteren site, aylık üyelik ücreti karşılığında bir dizi hizmet sunuyor. Aylık 250$’a arama ya da mesajlara erişim imkanı sağlanırken, 500$’a tam erişim ve 150$’a ise cep telefonu ile ilgili konum bilgilerine erişim imkanı sağlayan site, aylık 5.500 dolara SS7 portuna doğrudan erişim imkanı sunuyor. Bu şekilde kendinize ait bir servis kurabiliyorsunuz.

Sandığınızdan da kolay

Bazıları ödeme yaptıkları halde cevap alamadıklarını belirtiyorlar. Fakat site yöneticisi servisin ücretsiz olarak test edilmesi için gelecek hafta ücretsiz bir sayfa açacağını duyurdu. Her şey bir yana, söz konusu iddia bu telekom ağının hacklenme kapasitesinin olduğu gerçeğiyle uyuşuyor. Internetin aksine SS7 ağı kapalı bir ağ ve sadece birkaç Telekom firmasının erişim izni bulunuyor. Bu nedenle bir kullanıcı ağa girdiğinde çok az sayıda yetkilendirme engeliyle karşılaşıyor. Araştırmacılar geçmişte SS7 saldırıları ile ilgili endişelerini dile getirmişlerdi. Bu saldırılarda Telekom firması sistemleri uzaktan hacklenmiş, ya da femtocell (ev ya da küçük işletmelerde kullanılan düşük güçlü, küçük boyutlu hücresel baz istasyonları) gibi doğrudan programlanmışlardı.

SS7
SS7 Hack Tarifesi

Sitenin yöneticisi bir çoklarının kendi kullandığı yöntemi kullanarak söz konusu ağa erişim sağladıklarını belirtiyor. “Tahmininizden daha kolay. Doğru şekilde yönlendirilmiyor ya da doğru bilgileri edinmiyorsanız, ne kadar kolay olduğunu anlamanız da güç” diyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...