Devasa finans kuruluşu Fidelity, Bitcoin kullanıyor

Date:

Blockchain faktörü

Bir çokları bitcoin’in yakında dünya çapında ilgi kaybına uğrayacağını sanıyordu. Fakat ilk çıkışından bu yana 8 yıl geçmiş olmasına rağmen sağlam Blockchain teknolojisi ve web’in karanlık dünyasındaki hakimiyeti nedeniyle kirpto para birimleri arasında tüm zamanların en iyisi olmayı başardı. Bu başarı finans dünyasında fark edilemedi fakat şimdi ise Amerika’nın en büyük broker firmalarından olan Fidelity Investments bitcoin’i bünyesine dahil etmeye başladı.

Bu yılın ilerleyen zamanlarında Fidelity’nin müşterileri bu kripto paranın değerini doğrudan firmanın web sitesi üzerinden takip edebilecekler. Uyarlama, bitcoin değiş tokuş sitelerinin en büyüklerinden biri olan ‘Coinbase’ üzerinde yapılacak.  Bitcoin’in yaklaşık bir yıldır piyasada geziniyor oluşuna rağmen bu son derece halka açık farkındalık Fidelity’i, bitcoin’i kendi web sitelerine entegre eden yalnızca bir avuç büyük firmadan biri haline getiriyor.

Bu gelişmeyle ilgili bildiri, firmanın CEO’su Abigail Johnson’ın bitcoin’in finans dünyasındaki çıkışına dair bir takım güçlükleri konu edindiği Blockchain konferansında yapıldı. Sektördeki bir çok firmanın bitcoin’den vaz geçtiğini belirten Johnson, Fidelity’nin hala taraftarlarından biri olduğunu, ve hatta öyle ki firmanın kafeteryasında dahi bu para biriminin kullanıldığını açıkladı.

Bitcoin’in başarısına rağmen bir çoklarının karanlık amaçlar için bu parayı kullanıyor olmaları bankaların bitcoin’i bünyelerine uyarlama konusunda tereddütler yaşamlarına neden oluyor. Bununla birlikte bu ahlaki ikilem finans sektörünü bitcoin’in varlığını sağlayan teknolojiye olan aşırı ilgisini durdurmaya da yetmedi. Yani Blockchain’e (blok zincir). Bankaların yapılan işlemlerde zaman ve para tasarrufu sağlamalarına imkan veren potansiyel teknolojisi ile Bitcoin’in gelecekte finans dünyası üzerindeki minimal etkilerini göreceğimize inanıyoruz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...