Bu fidye yazılımı para değil başka şey istiyor

Date:

Oyun üzerinden oyun oynamak

Tipik bir fidye yazılımı, dosyalarınızı para karşılığında rehin alır. Fakat ‘Rensenware’ başka şey istiyor. Yazılım sizi, ‘Touhou Seirensen (Undefined Fantastic Object)’ isimli animasyon tipi atış oyununu oynamaya zorluyor. Oyunda Lunatik modda 0.2 milyar puan yapmak zorundasınız. Oyunun oynanış şeklini görseniz, muhtemelen bir çoğunuz bunun yerine sizden para isteyen bir yazılımın bulaşmasını tercih edersiniz. İlk olarak Malware Hunter Team’in ortaya çıkardığı Rensenware şaka olarak yapılmış.

Yazılım, Twitter’da ‘Tvple Eraser’ olarak bilinen ve tweet mesajlarını Korece yazan kişi tarafından yazılmış. Eraser’ın başkalarının bilgisayarlarına zarar vermek gibi bir eğilimi yok. Eylemlerinin ardında zarar vermeme düşüncesi olsa bile yazılımın kaynak kodlarını internette yazdığı için tonlarca eleştiriye maruz kaldı. Zira herhangi biri bu kodları kullanarak başkalarının bilgisayarlarına saldırabilir.

[irp posts=”7057″ name=”Fidye yazılımlı Virüs belediyeyi kapattırdı”]

Bu hatasını telafi etmek isteyen Tvple Eraser, makinesine Rensenware bulaşan ya da bulaşacak olan kimselerin yazılımın şifreleme sistemini aşmalarını sağlayacak bir aracı ‘GitHub’ üzerinde yükledi. Proje üzerinde çalışmanın zevkli olduğunu söyleyen yazılımcı, bunun bir hata olduğunu da itiraf etti.

Her ne kadar bu konuyla ilgili olarak bir özür yazısı yazmış olsa da, bu özür yayınladığı Rensenware’e ait kaynak kodların internetten silinmesini sağlamıyor. Bu nedenle Rensenware’i atlamak için gerekebilecek araca göz atmanız yerinde olabilir. Aynı zamanda Touhou oyununun oynanış şekline de göz atmayı ihmal etmeyin ki, ne gibi bi bela ile karşı karşıya kalabileceğiniz hakkında bir fikir sahibi olursunuz.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...