IKEA, Apple’ın yardımıyla AR alışveriş araçlarını geliştirmeyi planlıyor

Date:

Satın almadan önce mobilyaların evinize sığıp sığmadığını görebilirsiniz

Apple ve IKEA, müşterilerin bir ürün almadan önce evlerine nasıl geleceğini önizleme imkânı tanıyacak bir AR uygulaması oluşturuyor. IKEA’nın dijital dönüşüm yöneticisi Michael Valdsgaard, İsveç internet sitesi Digital.di’ye “Bu, güvenilir satın alma kararları vermenizi sağlayan ilk arttırılmış gerçeklik uygulaması.” dedi. Satın almadan önce mobilyaların evinize sığıp sığmadığını görebilirsiniz.

İlk sürümde, müşteriler evlerinin fotoğraflarını çekerek ve herhangi bir yerde IKEA ürünlerinin görüntülere uygulamak için kullanılacak. Vadsgaard, kullanıcıların ürünlerini milimetrik hassasiyetle konumlandırabileceklerini ve ürünlerin boyutlarını ölçebileceklerini söyledi. Müşteriler ürünleri denedikten sonra bu ünleri uygulama üzerinden sipariş edebilecekler.

Satın almadan önce mobilyaların evinize sığıp sığmadığını görebilirsiniz

IKEA katalog uygulaması bunu şu anda yapmanızı sağlıyor ancak çok doğru ölçümler yaptığını söyleyemeyiz. Uygulamanın içinde bir mobilya parçasına tıklayıp kamerayı herhangi bir mobilyaya çevirdiğinizde tıklamış olduğunuz parçanın eklenmiş olduğunu görebilirsiniz. Mobilyaları etrafınızda sürükleyebilir ve evinizde nasıl görüneceğini önizleyebilirsiniz. Ayrıca ürün boyutlarının doğru olup olmadığından emin olmak için de uygulamayı kullanabilirsiniz. Ancak Valdsgaard, Apple’ın AR teknolojisi ve deneyimleri sayesinde yeni uygulamanın daha iyi olacağını söylüyor.

Arttırılmış gerçeklik alışveriş deneyimi sunan tek perakende şirketi IKEA değil. Lowe’s ve Pottery Barn’da da mobilya ve ev aletlerinin evinizde nasıl görüneceği konusunda size fikir veren uygulamaları var. Lowe’s müşterilerin mağazalarında gezinmesine ve belirli ev tamirat konularında başarılı olmak için derslerin olduğu arttırılmış gerçeklik kısımları bile var.

Valdsgaard, uygulamanın iOS 11 sürümünde müşterilere sunulmasını istiyor ancak bu mümkün olmayabilir. IKEA, uygulama piyasaya sürüldüğünde 500-600 ürünün uygulamada yer almasını bekliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...