Bel ve sırt ağrılarınızı geçirecek basit günlük çözümler

0
582

 

İskelet sağlığınız hakkında bilmeniz gerekenler

Sırt vücudumuzun üst kısmının ağırlığını destekler ve eğilme, bükme gibi günlük hareketler için hareketlilik sağlar. Bel ağrısı altındaki kaslar, yürüme sırasında kalçaları bükerek döndürmekten ve omurgayı desteklemekten sorumludur. Bel ağrısı, bu kaslar altındaki sinirlere sansasyon (titreşim) yaratır ve pelvis, bacaklar ve ayaklardaki kasları güçlendirir. Bu sayede vücudunuz yer çekimine karşı bir direnç göstermiş olur. Bu sırada sizde zorlandıkça ufak ufak sırt ağrıları yaşarsınız. İskelet sağlığınız hakkında bilmeniz gerekenler:

İskelet sağlığınız hakkında bilmeniz gerekenler

Çoğu akut bel ağrısı kasların, bağların, eklemlerin veya disklerin hasar görmesinden kaynaklanır. Vücut ayrıca inflamatuvar bir iyileşme cevabını seferber ederek yaralanmalara, zedelenmelere tepki verir. Enflamasyon bunun için hafif kalır. Şiddetli bir takım ağrılara neden olabilir.İskelet sağlığınız hakkında bilmeniz gerekenler

Disklerin, kasların, bağların ve diğer omurga yapılarının birçoğunda sinir kaynağının belirgin bir örtüşmesi vardır ve beyindeki ağrının nedenini doğru olarak algılamak zor olabilir. Örneğin, dejenere olmuş veya yırtık bir bel diski, aynı bölgede hem iltihaplanma hem de ağrılı kas spazmı yaratarak çekilen bir kas kadarını hissedebilir. Kaslar ve bağlar hızla iyileşirken, yırtık bir disk olabilir ya da olmayabilir. Ağrının zamanı, nedeni belirlemeye yardımcı olur. Bu yüzden günlük hareketlerimizi zorlanmayacak ölçülere indirgemeliyiz.

Unutmayın bel ve sırt ağrılarının yüzde 90’ı günlük hareket tarzımızın bize bir mirasıdır. Ne kadar dikkatli ve ani olmayan hareketleri sergilersek o kadar ağrıdan uzaklaşırız. Spor ve sağlıklı beslenme ile de desteklenen kas kütleleri, ağrıların şiddetini azaltan unsurlar olacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz